RSS
 

Sałatka z paluszkami krabowymi

23 mar

Pyszna, delikatna, subtelna – taka właśnie jest ta sałatka. Zrobienie jej wymaga jedynie kilku chwil i mało skomplikowanych składników, zakładając że paluszki krabowe mamy już w zamrażarce. Zapewniam, że sałatka ta posmakuje nawet tym najbardziej wybrednym. Polecam :)

Sałatka z paluszkami krabowymi

Składniki:

  • 1 woreczek ryżu
  • mała cebula (biała – ostrzejsza lub czerwona – delikatniejsza)
  • 1 większe jabłko
  • pół puszki kukurydzy
  • 250 g opakowanie paluszków krabowych (surimi – mogą być mrożone)
  • 1-2 łyżki soku z cytryny
  • 4-5 łyżek majonezu
  • łyżka posiekanego drobnego szczypiorku
  • sól i pieprz świeżo zmielony do smaku

 

Ryż ugotować na sypko w osolonej wodzie. Odcedzić i ostudzić.

Paluszki krabowe rozmrozić. Na pół rozmrożone pokroić w drobną kosteczkę. Skropić sokiem z cytryny. Odstawić do całkowitego rozmrożenia. W tym czasie pokroić w drobną kosteczkę cebulę i obrane jabłko. Przełożyć do miski, dodać pokrojone paluszki krabowe, ostudzony ryż, majonez, sól, pieprz i dokładnie wymieszać. Schłodzić w lodówce. Tuż przed podaniem posypać drobnym posiekanym szczypiorkiem. Smacznego :)

 

 
1 komentarz

Napisane przez w kategorii Przepisy, Sałatki, Śniadania

 

Tags: , , , ,

Dodaj komentarz

 

 
  1. ~Szakalos

    28 marca 2015 o 14:13

    Zapraszam na stronę o tematyce zdrowego podejścia do życia, treningu i odżywiania.

    http://www.cel-forma.pl

    Bo w zdrowym ciele zdrowy duch!!

     
 

  • RSS