RSS
 

Ryż z warzywami z patelni

03 lis

Ryż z warzywami świetnie sprawdzi się jako danie samodzielne jak i jako dodatek do mięsa, ryb i nie tylko :)  Danie, szybkie proste i smaczne.

 

 

Składniki:

  • pół szklanki ryżu + 1 szklanka bulionu warzywnego
  • 750 g opakowanie warzyw na patelnię (marchewka, papryka, brokuły, kukurydza, fasolka szparagowa)
  • 1 bulionetka do kurczaka duszonego
  • 3-4 łyżki oleju
  • pieprz do smaku
  • natka pietruszki

 

 

Ryż ugotować na bulionie na sypko.

Na patelni z grubym dnem rozgrzać olej i usmażyć na nim warzywa. Po kilku minutach dodać bulionetkę i pół szklanki wody, dusić pod lekko uchylonym przykryciem do miękkości warzyw, dodać ugotowany ryż, doprawić do smaku pieprzem, wymieszać, posypać posiekaną natką i gotowe. Smacznego :)

 
1 komentarz

Napisane przez w kategorii Dania, Przepisy

 

Tags: , , ,

Dodaj komentarz

 

 
  1. ~Magda

    29 sierpnia 2017 o 17:14

    Ryż z warzywami – uwielbiam :). Na szczęście mój syn też lubi, więc często robimy.

     
 

  • RSS