RSS
 

Roladki drobiowe z serem żółtym

23 mar

To odpowiednik popularnego de volaille. Pyszne kotleciki z piersi kurczaka zrolowane z plastrem żółtego sera, w chrupiącej panierce. W sam raz na obiad.

 Roladki drobiowe z serem

Składniki na 4 roladki : 

  • 4 połówki piersi z kurczaka
  • 4 plastry sera żółtego
  • 2 jajka
  • sól i pieprz mielony do smaku
  • bułka tarta do panierowania
  • olej do smażenia

 

Filety umyć osuszyć i rozbić na kotlety, posolić i oprószyć pieprzem. Na każdym kotlecie ułożyć plaster sera i zrolować ja de volaille. Kotlety panierować w bułce tartej, jajku rozmąconym z solą i pieprzem i ponownie w bułce tartej. Na patelni (można tez smażyć na głębokim tłuszczu) rozgrzać olej i na gorącym smażyć nasze roladki na złoty kolor z każdej strony. Smażymy min 8 minut. Roladki wyśmienicie smakują z dodatkiem sałaty z jajkiem, jogurtem i śmietaną – przepis TUTAJ – Smacznego :)

 
Brak komentarzy

Napisane przez w kategorii Dania, Przepisy

 

Tags: , , , ,

Dodaj komentarz

 

 
 

  • RSS