RSS
 

Polędwiczki w delikatnie chrupiącej panierce

21 mar

 

Polędwiczki w delikatnej panierce

 

Składniki :

  • 400 g polędwiczek z piersi kurczaka
  • przyprawa do kurczaka
  • 4 łyżki mąki + ok 3/4 szklanki do panierowania
  • 2 jajka
  • 2 łyżki gęstej śmietany 
  • sól
  • olej do smażenia

 

Polędwiczki umyć i osuszyć. Posypać przyprawą do kurczaka, odstawić na 30 minut do lodówki.

W małej miseczce przygotować ciasto do panierowania: jajka, śmietanę, mąkę i przyprawę do kurczaka wymieszać na jednolitą masę.

w oddzielnym naczyniu wymieszać mąkę z niewielką ilością soli i przyprawą do kurczaka.

Ususzone przyprawione polędwiczki włożyć do ciasta. 

W rondlu rozgrzać olej i na gorący wkładać panierowane polędwiczki : kolejno wyjmować z ciasta i panierować w mące z solą i przyprawą.

Usmażone polędwiczki wykładać na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem aby osuszyć je z nadmiaru tłuszczu.

Smacznego :)

 
Brak komentarzy

Napisane przez w kategorii Dania, Przekąski, Przepisy

 

Tags: , , , ,

Dodaj komentarz

 

 
 

  • RSS